Najave

Glazbena slika Gabriela Fauréa

Koncert na kojem će se predstaviti glazbeno remek djelo Requiem, francuskog skladatelja Gabriela Fauréa, održat će se  24. ožujka u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu s početkom u 19:30 sati. Uz Requiem, na koncertu će biti izvedena Ave Maria Krešimira Klarića za četveroglasni zbor, kao i Ave Maria Dore Pejačević za sopran, violinu i orgulje.

Koncert na kojem će se predstaviti glazbeno remek djelo Requiem, francuskog skladatelja Gabriela Fauréa, održat će se  24. ožujka u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu s početkom u 19:30 sati. Uz Requiem, na koncertu će biti izvedena Ave Maria Krešimira Klarića za četveroglasni zbor, kao i Ave Maria Dore Pejačević za sopran, violinu i orgulje. Na koncertu će nastupiti  zbor Euterpa uz orguljsku pratnju uspješnog mladog orguljaša i skladatelja Krešimira Klarića. Solisti su Marko Antolković, Jurica Jurasić Kapun i Adela Žganec. Izvedbom će ravnati perspektivna mlada dirigentica Marija Anđela Biondić koja je ujedno voditeljica mnogih Euterpinih projekata.

 

Euterpa

Umjetnička organizacija Euterpa osnovana je 2021. godine s ciljem promicanja umjetničke glazbe širokoj publici kroz različite dimenzije djelovanja. Zajedničkim se znanjima nastoji obuhvatiti što veći opseg perspektiva u glazbi te zaokružiti ista u posebne cjeline koje se manifestiraju kroz koncertne, ali i edukativne djelatnosti. Pored toga, organizacija surađuje s nekoliko različitih sastava uz pomoć kojih se organiziraju koncerti prilikom različitih umjetničkih i društvenih događanja. Prošloga mjeseca umjetnička organizacija Euterpa napravila je veliki podvig održavši 3 koncerta u Bosni i Hercegovini. Koncerti su se održali na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu te crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru. Kao nastavak vrlo uspješne turneje u Bosni i Hercegovini, organizacija Euterpa pri povratku u Hrvatsku organizira dva koncerta, u Karlovcu i Zagrebu, na kojima će predstaviti glazbeno djelo Requiem, francuskog skladatelja Gabriela Fauréa.

 

 

 

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.