Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

„Kad god ideš k stolu Gospodnjem, moli ga za jednu osobitu milost radi neizmjernog milosrđa kojim dolazi u tvoje bijedno srce.“– misli su svete Terezije Avilske koje je brojnim hodočasnicima, 15. listopada 2015., na početku misnog slavlja u Karmelu u Brezovici uputio mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u  Karlovcu.  Zajedno sa svojim župljanima iz Josipovog svetišta, odnosno župe BDM Snježne, sudjelovao je u završnoj proslavi 500. obljetnice rođenja svete Terezije Avilske, velike crkvene naučiteljice i obnoviteljice karmelskog reda. Misno slavlje predvodio je u koncelebraciji s ocem Zlatkom Pletikosićem, upraviteljem svetišta Majke Božje Remetske i paterom Zrinkom Petrom Nikolićem iz Družbe Misionara Monfortanaca. Svečano ozračje pjesmom je obogatio zbor „Sveti Josip“ pod ravnanjem č. s. Dominike Šašo i uz orguljašku pratnju Krešimira Klarića.

U propovijedi je mons. Sente usporedio Samarijanku iz Ivanovog evanđelja (Iv 4, 5-42) i slavljenicu svetu Tereziju primjećujući kako su obje nakon susreta s Isusom odlučile živjeti drugačijim životom i izaći iz svoje uobičajenosti te su tu spoznaju Isusa morale podijeliti s drugim ljudima. „Isus ih je učinio oruđem svoje poruke. A to želi i od nas, da budemo vrata kroz koja će uči u živote drugih ljudi. Ali isto tako, poput sv. Terezije, moramo znati da ne može učenik biti nad učiteljem, odnosno ako je Isus morao trpjeti tada to i nas očekuje, te bi nam život bio puno lakši kada bismo prihvatili križ i u tom križu i trpljenju spoznavali Boga.“ – poruka je koju je mons. Sente uputio prisutnima i pozvao ih pritom da po uzoru na sv. Tereziju oplemenjuju i obogaćuju ovaj svijet.

Nakon svete mise hodočasnici iz Karlovca nastavili su druženje sa sestrama karmelićankama uz obilatu večeru koju su za njih pripremile i lijepa svjedočanstva koja su s njima podijelile. Zahvalni na gostoprimstvu oprostili su se sa sestrama uz pjesmu i molitvu.