Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

IMG0845

Naciononalno svetište svetog Josipa pohodilo je u subotu 30. svibnja nekoliko autobusa hodočasnika. Prijepodne u svetište su pristigla dva autobusa hodočasnika iz Zadra, inače članova zajednice Marijina legija. Hodočasnike je dočekao i pozdravio rektor svetišta mons. Antun Sente ml. koji ih je upoznao sa brojnim znamenitostima i zanimljivostima vezanim za povijest svetišta, kao i sa lijepim svjedočanstvima i uslišanjima koja redovito pristižu u svetište. Hodočasnici su zatim sudjelovali u molitvi krunice i litanija svetom Josipu i euharistijskom slavlju.

IMG0843

IMG0857

IMG0878

Malo kasnije u svetište su pristigli ministranti i ministrantice iz zagrebačkog naselja Špansko, predvođeni svojim župnikom vlč. Matom Matićem. Vlč. Anđelko Katanec nastavio je ulogu domaćina i pozdravio pristigle hodočasnike. Ministranti su se kasnije okrijepili u Velikoj dvorani svetišta, te nastavili druženje uz igru koju su animirali mladi Križari i razgledavanjem župne crkve BDM Snježne.

IMG0884

IMG0892

IMG0982

Isti dan poslijepodne u Nacionalno svetište svetog Josipa hodočastile su i katoličke medicinske sestre iz Zadra i okolice koje je također dočekao vlč. Anđelko Katanec i izrazio im dobrodošlicu.

IMG0991

IMG0996

 

Foto: Petra Vuković