Događanja

Mladi iz Samobora hodočastili svetom Josipu

Tridesetak animatora Samoborskog dekanata hodočastilo je 6. listopada 2021. godine svetom Josipu u Karlovac.

Tridesetak animatora Samoborskog dekanata hodočastilo je 6. listopada 2021. godine svetom Josipu u Karlovac. Mlade animatore među kojima su neki poveli i cijelu obitelji iz Samoborsko – okićkog dekanata predvodio je vlč. Josip Čulig, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom.

Razlog hodočašća u Karlovac je zahvala svetom Josipu za uspješno preveden oratorij „Idite k Josipu“ kojega su mladi animatori iz Samobora nedavno održali i njime okupili stotinu djece.

Božju riječ razlomio je vlč. Čulig, koji je između ostaloga rekao: „Molitva je na neki način susret Božje ljubavi i ranjenoga čovjeka, odnosno svijeta. Ako tako promatramo molitvu onda možemo reći da je ono što se događa u Isusovoj molitvi jednako onome što se događa na križu. Molitva, trpljenje i djelovanje ne razdvojivo se duboko prožimaju i nadopunjuju“, istaknuo je Čulig.

Nama kršćanima uz najdragocjeniji prikaz Isusa na križu iznimno je važan i prizor Isusa u molitvi. Kada bi ga češće promatrali, vjerujem kako bi nam ta slika bila češće motivacija, nadahnuće i korektiv naše osobne molitve“, dodao je još u svojoj propovijedi velčasni Čulig.

Svetu je misu animirao zbor animatora Samoborskog dekanata okupljen za ovu posebnu prigodu, a nakon podijeljenog blagoslova vjernici su obišli zavjetni kip svetog Josipa.

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.