Događanja

Karmelićani hodočastili u Josipovo svetište

U Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu u subotu 12. lipnja hodočastili su karmelićani te članovi Karmelskog svjetovnog reda iz Zagreba, Splita i Sombora.

„Kao rektor Nacionalnog svetišta posebno sam radostan. Čini mi se kako je ovo, nakon korone i nemogućnosti hodočašća, prva hodočasnička subota ispunjena hodočasnicima. Drago mi je što ovom prilikom mogu pozdraviti članove Hrvatske karmelske provincije svetog Oca Josipa, na čelu s provincijalom Darijom Tokićem i svom njegovom subraćom. Lijepo je što novo razdoblje hodočasnika otvaraju karmelske provincije, koji sami na osobit način časte svetog Josipa, kojega mi nastojimo posebno štovati ovdje u Nacionalom svetištu“, kazao je u pozdravu okupljenim hodočasnicima rektor Josipova svetišta mons Antun Sente, ml.
 
U Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu u subotu 12. lipnja hodočastili su karmelićani te članovi Karmelskog svjetovnog reda iz Zagreba, Splita i Sombora.
 
Misno slavlje predvodio je o. Stanko Pažin, karmelićanin i mladomisnik, a propovijedao je prior karmelskog samostana u Remetama o. Stanko Vidak. U homiliji je s hodočasnicima podijelio razmatranje krunice svetom Josipu, u kojemu je svaku deseticu posebno razlomio i tumačio, a između ostaloga je rekao: „Trebamo pošteno raditi, ne pokazivati djeci da olako mogu nešto dobiti. Nema kruha bez motike, niti iskrenog znanja bez knjige. Lijepi primjer imamo u svetom Josipu za naše obitelji, naše redovničke zajednice i društvo.“
 
Pjevanje su predvodili karmelićani, a nakon mise uslijedio je hod oko zavjetnoga kipa svetog Josipa. Hodočasnici su nakon dugog puta i duhovne okrepe ručali u dvorištu svetog Josipa, te imali priliku razgledati novootvorenu izložbu u Galeriji Martin Borković „Ljepota svetog Josipa“.
 
Uz članove karmelske obitelji svetom su Josipu hodočastili i župljani Uznesenja BDM iz Končanice predvođeni svojim župnikom Tomislavom Sanićem. U popodnevnim satima svetom Josipu iz Krašića pješice su hodočastila dvadesetorica članova zajednice muškaraca iz Župe sv. Josipa sa zagrebačke Trešnjevke predvođeni župnikom Damirom Ocvirkom.

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu