Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Bogoslovi prve godine Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu predvođeni preč. Anđelkom Košćakom, rektorom, vlč. Ivicom Cujzekom, prefektom i vlč. Andrijom Miličevićem, duhovnikom hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu 21. rujna 2017. godine.

20170921Bogosloviprvegodine-8

 

Bogoslove i njihove odgojitelje dočekao je mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta sa dvojicom karlovačkih bogoslova Lukom Tufekovićem i Patrikom Paulićem. Po dolasku bogoslovi su se okrijepili u hodočasničkom domu „Marijan Radanović“ gdje im je uz šalicu kave mons. Sente govorio o povijesti Svetišta i povijesti štovanja svetog Josipa u hrvatskome narodu. Uslijedila je pobožnost svetom Josipu, a nakon pobožnosti sveta misa koju je predvodio preč. Anđelko Košćak, rektor bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu dok je propovijedao mons. Sente. U svojoj propovijedi mons. Sente naglasio je kako je sveti Josip savršeni primjer osobe koja je spremno odgovorila na Božji poziv te kao takav služi kao divan primjer, pogotovo svećenicima i bogoslovima. Također je pozvao bogoslove da se pouzdaju u zagovor svetog Josipa, kao onoga koji je odgojio vrhovnog svećenika Isusa Krista.

20170921Bogosloviprvegodine-18

 

Po završetku misnoga slavlja mons. Sente proveo je hodočasnike kroz grad Karlovac, to jest karlovačku zvijezdu gdje je kroz kratku šetnju tumačio povijest grada Karlovca.

20170921Bogosloviprvegodine-10