Događanja

Susret katoličke mladeži grada Karlovca

Mladi karlovačkih župa okupili su se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u subotu, 1. listopada 2016. godine, na "Susretu mladih grada Karlovca". Oduševljeno su prihvatili poziv te ih se na prigodnom programu okupilo oko dvjesto.

Mladi karlovačkih župa okupili su se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u subotu, 1. listopada 2016. godine, na "Susretu mladih grada Karlovca". Oduševljeno su prihvatili poziv te ih se na prigodnom programu okupilo oko dvjesto. Program je započeo pozdravom vlč. Filipa Pavlovića, glavnog organizatora susreta, nakon kojeg su riječi dobrodošlice uputili i predstavnici mladih karlovačkih župa. Uslijedila je pobožnost krunice koju su animirali mladi Svetišta. Za vrijeme krunice bila je prilika i za sakrament pomirenja. Svečanu svetu misu predvodio je preč. Dražen Karačić, dekan karlovački, a u propovijedi vlč. Filip je istaknuo mučenički primjer mladog svećenika blaženog Martina Pascala, koji je i umirući blagoslivljao neprijatelje.

Nakon svete mise mladi su ostali u pobožnosti klanjanja pred Presvetim. Trenutci protkani mirom i zajedništvom mladima su se jako svidjeli, a za sjećanje na susret dobili su i blagoslovljene medaljice svetog Josipa. U nastavku večeri, mladi glumci Boris Sertić i Borna Marčac izveli su predstavu "Sarajevska audicija" pred prepunom Velikom dvoranom Nacionalnog svetišta i tako dobrim humorom oduševili sve prisutne. Na samom kraju programa mladi su se zadržali u neformalnom druženju i dijeljenju osobnih dojmova uz prigodne slastice.  

 

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.