Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Talijanski svećenik s Hrvatima molio za unesrećene u poplavama

Molimo danas za sve unesrećene u poplavama diljem Hrvatske, kao i za sve one koji unesrećenima priskaču u pomoć uputio je poziv okupljenim Josipovim hodočasnicima mons. Antun Sente, ml., na početku pobožnosti i misnog slavlja kojega je prevodio o. Gaudencije Spetić, OSPPE, župni vikar na Kamenskom srijedom, 17. svibnja 2023. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Koncelebrirali su dr. sc. Tomislav Zečević, župnik u Skradu, don Fabio Iodice, direktor Međunarodnog kulturnog centra "Ivan XXIII"u Rimu i mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu.

Opširnije...

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ Iris Mihatov Miočić prvi put otvorena u Brestovcu Orehovičkom

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić otvorena je u četvrtak 11. svibnja 2023. godine prvi put u srcu Hrvatskoga zagorja u Brestovcu Orehovičkom, u prostorima Osnovne škole Stjepana Radića. Povod je bila svetkovina zaštitnika tamošnje župe sv. Leopolda Bogdana Mandića, drugoga kanoniziranog hrvatskog sveca, i 40. godišnjica svečeve kanonizacije. Sudjelovali su deseci mještana, a potporu su, u naglašenoj atmosferi duhovnosti i zajedništva, pružili vodeći ljudi crkvenih, civilnih i obrazovnih vlasti te sredine.

Opširnije...

Otvorena izložba "Krist u središtu" Đure Sedera u Galeriji Martin Borković

"Krist u središtu" izložba Đure Sedera otvorena je u srijedu 10. svibnja 2023. u Galeriji „Martin Borković” Nacionalnog svetišta svetoga Josipa u Karlovcu. Prigodnu riječ uputio je mons. Antun Sente, ml., voditelj Galerije MB, Stanko Špoljarić, povjesničar umjetnosti i Tajana Seder Zalusky, kćerka Đure Sedera. Program je vodila Magdalena Stipković, studentica povijesti umjetnosti, a obogatili su ga članovi župnog zbora Svete Ane iz Križevaca, pod ravnanjem s. Dominike Šašo, KBLJ. Izložbu je otvorio Predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca, Marin Svetić.

Opširnije...

Ivan Merz oduševio profesoricu komparativne književnosti

Na blagdan blaženog Ivana Merza u srijedu 10. svibnja u Nacionalnom svetištu svetog Josipa mons. Antun Sente, ml., predvodio je misno slavlje za mnoštvo štovatelja svetog Josipa koji svake srijede sudjeluju u pobožnosti i misnom slavlju. Pjevanje na misnom slavlju animirali su članovi župnog zbora Svete Ane iz Križevaca pod ravnanjem s. Dominike Šašo, KBLJ, dok ih je na orguljama pratio mo. Krešimir Klarić, glavni orguljaš Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Pri kraju misnog slavlja o nebeskom uzoru blaženom Ivanu Merzu progovorila je Lorena Ninković, voditeljica nekoliko zajednica u karlovačkoj Dubovačkoj župi.

Opširnije...

1000 hodočasnika pri svetom Josipu

Godišnji susret Voditelja molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova

Voditelji Molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova sudjelovali su na godišnjem susretu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u subotu 6. svibnja 2023. Godine. Uz mons. Antun Sente, ml., rektora Josipova svetišta domaćin je bila i Irena Rački, glavna koordinatorica svih molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova. Na susretu su sudjelovali voditelji iz: Samobora, zagrebačkih naselja Jordanovac, Špansko, Stenjevac i Dubrava, Bizovca, Grubišnog Polja, Karlovca, Vođinaca, Ivanić Grada, Bjelovara, Donje Stubice, Sesvetskog Kraljevca, Zaboka, Medulina, Tomašice i Sesvetske Sopnice.

Opširnije...