Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Otvoreni 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika – Dan bl. Alojzija Stepinca

Književnim, glazbenim i molitvenim programom bl. Alojziju Stepincu u čast, misnim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš te otvorenjem izložbe „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ Iris Mihatov Miočić u Križevcima su u četvrtak 26. svibnja 2022. započeli 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Opširnije...

Trojica muškaraca pjevala svetom Josipu

Pobožnost svetom Josipu srijedom proslavljena je 25. svibnja 2022. u Josipovu svetištu u Karlovcu predvođena  mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Nakon pobožnosti uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio fra Roko Bedalov, OFM Conv., župnik Svetog Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu. Pjevanje su animirali Zvonko Franc, Jasenko Horvat i Dalibor Prohaska, sva trojica profesionalni glazbenici.

Opširnije...

Mladomisnici 2022. - Patrik Paulić

Uoči svećeničkog ređenja predstavljamo osmoricu đakona Zagrebačke nadbiskupije koji će, po rukama zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, biti zaređeni za prezbitere u subotu 28. svibnja 2022. u crkvi sv. Ivana XXIII., pape u zagrebačkoj Dubravi.

Opširnije...

Ksenija Abramović pozvala vjernike na koncert Pogledaj srcem i poručila – očekujemo 50 tisuća ljudi

Pobožnost svetom Josipu u srijedu 18. svibnja 2022. godine predvodio je mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Nakon pobožnosti uslijedila je sveta misa koju je predvodio p. Marijan Zubak, CPPS - misionar Družbe Krvi Kristove i duhovnik Laudato televizije, u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom. Pjevanje su animirali članovi župnog zbora mladih "Agape" pod vodstvom Josipa Vukovića.

Opširnije...

Predstavljena knjiga Marije Hrsan - Govori mi, Oče Ilija!

Knjiga Marije Hrsan “Govori mi, Oče Ilija!”, predstavljena je u ponedjeljak 16. svibnja Galeriji Martin Borković Nacionalnog svetište svetog Josipa u Karlovcu. Rad je to autorice koja je već objavila nekoliko knjiga, a ovom se želi predstaviti svojim razmatranjima, duhovnim razgovorima s desetak svetaca. Knjigu je ilustirao g. Branko Lovrić Caparin.

Opširnije...

Župljani Isusova uskrsnuća hodočastili svetom Josipu u Karlovca

Pobožnost svetom Josipu srijedom proslavljena je u srijedu 11. svibnja 2022. u Josipovu svetištu u Karlovcu predvođena mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Nakon pobožnosti uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio vlč. Mirko Matasović, župnik Župe Isusova uskrsnuća iz Sesvetskog Kraljevca. Misu je animirao zbor Anastasis iz iste župe u Sesvetskom Kraljevcu.

U svojoj homiliji vlč. Matasović osvrnuo se na poznatu teološku uzrečicu – bez djela nema vjere te ju obrazložio riječima: „Isus nas poziva na odgovoran život. Moramo pokazati svoju vjeru kroz djela. Ne možemo biti samo spašeni ako ništa ne činimo. Pozvani smo na različite odgovornosti sukladne našem životu, ali odgovornost prema Crkvi i Bogu svatko ima. Moramo uvijek biti dobri svjetionici, tijekom dobrog i lošeg vremena. Današnje nam je vrijeme prilika za svjedočenje vjere“ rekao je vlč. Matasović i dodao kako po primjeru svetog Josipa moramo imati pouzdanja u Boga i prihvaćati njegov put za nas. „Sveti Josip je naš veliki pomoćnik, stari ga trebaju za mirnu i blagu smrt, a mladi za sretnu obitelj. Sveti Josip će nam pomoći, saslušat će nas, jedino ako ga sami potražimo.“

Dodajmo ovdje, kako se još uvijek u dvorištu svetišta mogu razgledati velike pisanice, koje će se ondje nalaziti do blagdana Duhova. A u Galeriji Martin Borković još uvijek možete razgledati izložbu Anđeli, sisačke lutkarice i umjetnice Ivane Matijević.

220511-SesvetskiKraljevec-2220511-SesvetskiKraljevec-1220511-SesvetskiKraljevec-3