Događanja

Apostolski nuncij u Hrvatskoj Giorgio Lingua posjetio Nacionalno svetište svetog Josipa

Nadbiskup Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, posjetio je Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u pratnji mons. Janusza Stanisława Błachowiaka, savjetnika u Nuncijaturi, u nedjelju 24. svibnja 2020. godine.

Josipovo svetište ponovno prima drage hodočasnike

Nadbiskup Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, posjetio je Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u pratnji mons. Janusza Stanisława Błachowiaka, savjetnika u Nuncijaturi, u nedjelju 24. svibnja 2020. godine.

Visoke goste dočekao je mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta, zajedno s dr. Vladom Mikšićem, supsidijarom. U kratkom druženju s apostolskim nuncijem domaćini su ga upoznali s poviješću štovanja svetog Josipa u hrvatskom narodu te znamenitostima Svetišta.

Pedeset hodočasnika predvođeni svojim župnikom vlč. Brankom Koretićem iz Župe svetog Petra Apostola iz Ivanić-Grada hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u petak 22. svibnja 2020. godine. To je prva organizirana hodočasnička zajednica koja je posjetila Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu od početka epidemije uzrokovane koronavirusom. Hodočasnici iz Ivanić-Grada sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta a u koncelebraciji s vlč. Brankom Koretićem. Obojica svećenika rado su se tada prisjetila zajedničkog pastoralnog rada u Sisačkoj biskupiji prigodom organiziranja proslave uspostave Sisačke biskupije 2010. godine, kao i organiziranja Susreta hrvatske katoličke mladeži u Sisku 2012. godine. Uz biskupa mons. Vladu Košića obojica su svećenika bili glavni nositelji obiju organizacija.

U Knjizi hodočasnika vlč. Branko tom je prigodom zapisao: „Planirali smo doći u ovo Svetište svetog Josipa 2. svibnja 2020. godine, međutim okolnosti nam nisu dozvolile zbog koronavirusa, ali dragi i dobri Bog nam je uslišao molitvu, te smo danas radosni kod našeg voljenog sveca svetog Josipa.

Zahvalni mons. Antunu, koji nas je primio, zahvaljujemo i dobrom Bogu na zdravlju svih naših župljana za vrijeme ove pandemije.

Uskoro se vraćamo s novom skupinom muževa, očeva i mladića.“

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar