Najave

60-ak kilometara za Ljubav i Domovinu

Molitvena zajednica sv. Josipa iz župe Duha Svetog s Jaruna, u želji da umnoži vjeru, učvrsti nadu, usavrši ljubav i obilježi blagdan sv. Josipa zaštitnika Hrvatske i 10 godina svoga postojanja, organizira HODOčašće 9. i 10. 6. 2017. godine sv. Josipu u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu.

Molitvena zajednica sv. Josipa iz župe Duha Svetog s Jaruna, u želji da umnoži vjeru, učvrsti nadu, usavrši ljubav i obilježi blagdan sv. Josipa zaštitnika Hrvatske i 10 godina svoga postojanja, organizira HODOčašće 9. i 10. 6. 2017. godine sv. Josipu u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Sveti Josip zaštitnik je naše Domovine već 330. godina i naše Molitvene zajednice već 10 godina, pa, ponesimo mu svoje molitve, nakane, zahvale, kako naše osobne, tako i za sve naše, posebno za našu Domovinu i naše mlade kako bi u Domovini pronašli radno mjesto i zasnovali brak blagoslovljen sakramentom ženidbe i imali svoj dom ispunjen ljubavlju i djecom; za sve koji su se preporučili u naše molitve; za sve za koje smo obećali moliti i za one koji nas prate svojim molitvama.

U petak 9. 6. 2017. godine okupit ćemo se svi na sv. misi s početkom u 07,00 sati u crkvi Duha Svetoga, Zagreb-Jarun, Dugoratska 2. Polazak je nakon mise i molitve I. postaje križnog puta u 07,45 sati.

Pješačit ćemo u ovoj pobožnosti dva dana kako bismo detaljnije spoznali svoje slabosti, molili oprost za grijehe koje počinismo, razmišljali o riječima pripjevnog Psalma, "Lice Tvoje, Gospodine, ja tražim" .

Kroz 60-ak kilometara za Ljubav i Domovinu zastat ćemo i meditirati o muci, Raspetoj Ljubavi, djelotvornoj ljubavi, oprostu, slušanju i poslušnosti pored 14 crkava, kapelica ili križeva krajputaša, a 15. postaja je na odredištu u NS sv. Josipa u Karlovcu.

Prvi dan, petak 9. 6. 2017. godine, oko 21,00 sati planiran je dolazak u Jastrebarsko i molitva X. postaje križnog puta. Dobrotom župnika Župe sv. Nikole biskupa, vlč. Stjepana Rožankovića, prespavat ćemo u pastoralnom centru župe.

Drugi dan, 10. 6. 2017. godine u 7,00 sati, nakon doručka, pospremanja stvari i dolaska još jedne grupe hodočasnika, nastavljamo svoj hod prema svetom Josipu.

Oko 15,30-16,00 sati planiramo dolazak u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. 15. postaju uskrsnuća Gospodinova izmolit ćemo u Svetištu i razmišljati o radosti uskrsnog jutra, nakon čega ćemo okrijepiti tijelo i pribrati se za euharistijsko slavlje. Sveta misa je u 18,30 sati koju predslavi don. Damir Stojić.

Povratak za Zagreb je nakon misnog slavlja.

Dobro došli su svi koji žele hodati s nama u ljubavi, za Ljubav i Domovinu!

 

Molitvena zajednica sv. Josipa

Marija Samaržija – 098 867 721

Ana Šarić – 098 9528 154

* Naslovna fotografija preuzeta sa internet stranica Zagrebačke nadbiskupije: http://www.zg-nadbiskupija.hr

 

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.