Sinj u srcu - osvrt na "Dane duhovne baštine Marijanskih svetišta"

Svetište Gospe Sinjske jedno je od najvećih hrvatskih marijanskih svetišta, stoga nije neobično što je upravo Grad Sinj odabran za održavanje prvog kongresa pod nazivom ‘Dani duhovne baštine marijanskih svetišta’ koji se održao prošlog vikenda

Opširnije...

22. lipnja kod Siska zaustavljene Osmanlije i spašen Beč.

Hodočasničke srijede svetog Josipa nastavljaju se i tijekom ljetnih mjeseci u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Nakon pobožnost, koju je predvodio mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa, uslijedila je sveta misa koju je predslavio vlč. Renato Belčić, župnik Svete Barbare u Vrapču i papin misionar milosrđa. Pjevanjem je misno slavlje animirao Mješoviti župni zbor „Panis angelicus“ pod vodstvom Tomislava Čekolja u srijedu 22. lipnja 2022. godine.

Opširnije...

Sveti Josip uvijek tražen

Nakon proslave svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske prošlog petka 10. lipnja, Josipovi hodočasnici i dalje srijedama hodočaste u Josipovo svetište u Karlovacu. 

Opširnije...

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu”

„Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” naziv je izložbe koja je 14. lipnja točno u podne otvorena u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva/Assunta) u Rijeci. Izložba ima svoj 13. godišnji kontinuitet i prvi puta predstavljena je u Rijeci. Svih tih godina autori su bili afirmirani hrvatski umjetnici, a ovogodišnju potpisuje splitska kiparica i slikarica Karin Grenc.

Opširnije...

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici“ predstavljena u Puli

Novo izdanje izložbe "Hrvatski sveci i blaženici", koju je ove godine realizirala akademska umjetnica Iris Mihatov Miočić, nakon nedavne inauguracije u Križevcima,  u prvoj etapi hoda po hrvatskim gradovima, predstavljeno je istarskoj publici, u Kapitularnoj dvorani pulskog Franjevačkog samostana sv. Franje Asiškog, u utorak, 7. lipnja 2022. godine.

Opširnije...

Sv. Josip tesar ljudskih srdaca

Srijedu uoči spomen dana Svetog Josipa zaštitnika Hrvatske 8. lipnja 2022. godine euharistijsko slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu predvodio je vlč. Majk Rušec, upravitelj župe svetog Antuna Pustinjaka u Slavetiću. Koncelebrirali su vlč. Patrik Paulić, karlovački mladomisnik i mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta.

Opširnije...

Profesionalni vojnik poručuje kako je krunica najjače oružje

Misno slavlje i pobožnost svetom Josipu srijedom 1. lipnja 2022., predvodio je mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa. U svojoj je homiliji tumačeći Isusovu veliko svećeničku molitvu naglasio kako ju je Isus izrekao nakon što je Juda izašao iz blagovališta, a prije nego se s učenicima uputio na Maslinsku goru. Isus je tada znao da su mu sati odbrojeni. U takvim se trenucima govori ono što je posebno važno. 

Opširnije...

Otvoreni 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika – Dan bl. Alojzija Stepinca

Književnim, glazbenim i molitvenim programom bl. Alojziju Stepincu u čast, misnim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš te otvorenjem izložbe „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ Iris Mihatov Miočić u Križevcima su u četvrtak 26. svibnja 2022. započeli 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Opširnije...