Događanja

Novi dvobroj Župnog lista župa Karlovca i okolice

I u ovom digitalnom vremenu ima mjesta za „stare novine”kakvim smatramo Župni list koji redovito izlazi još od 1967. godine, odnosno od 1965. kada je kao preteča Župnom listu dvije godine izlazio list Naša župa.

I u ovom digitalnom vremenu ima mjesta za „stare novine”kakvim smatramo Župni list koji redovito izlazi još od 1967. godine, odnosno od 1965. kada je kao preteča Župnom listu dvije godine izlazio list Naša župa.Upravo taj kontinuitet jest jedan od motiva zašto i dalje priređujemo Župni list. napisano je u uvodniku ovogodišnjeg dvobroja o Božiću iz tiska izašla Župnog lista. Župni list donosni bogatstvo duhovne i mnoge druge ponude i ostvarenja koja se zbivaju na području Crkve karlovačke. Godina svetog Josipa darovana od pape Franje svakako je obilježila i Karlovac, s obzirom na to da Karlovac čuva Nacionalno svetište svetog Josipa te je sveti Josip zaštitnik ne samo Hrvatske već i Karlovca i Karlovačke županije. Popisom hodočasničkih skupina, te predvoditelja misnih slavlja i zborova koji su animirali pjevanje kao i osoba koje su svjedočile svoju vjeru u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu govori o brojnim hodočasnicima iz različitih krajeve Lijepe Naše, ali i mnogih krajeva svijeta koji rado posjećuju Josipovo svetište na Dubovcu.

Novi broj Župnog lista donosi izvješća iz slavlja mladih misa dvojice karlovačkih mladomisnika, te druga pastoralna ostvarenja vjernika Karlovca i okolice. Karlovački župnici u Župnom listu daju precizne upute i raspored blagoslova obitelji koji se tradicionalnog slavi u božićno vrijeme. Ovogodišnji dvobroj Župnog lista može se nabaviti u crkvama karlovačkih župa.

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.