Događanja

Josipovi hodočasnici i dalje hodočaste svetom Josipu

Iako je službeno završila Godina svetog Josipa, Josipovo svetište i dalje posjećuju mnogi Josipovi hodočasnici.

Iako je službeno završila Godina svetog Josipa, Josipovo svetište i dalje posjećuju mnogi Josipovi hodočasnici. Tako su u srijedu, 15. prosinca 2021. godine misno slavlje animirali vokalisti svetog Josipa iz župe Navještenja Blažene Djevice Marije iz Velike Gorice, a pod ravnanjem maestra Dražena Kurilovčana. Misno je slavlje predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, a koncelebrirao je vlč. Duje Kurtović, župnik Svetog Franje Ksaverskog na Švarić, rođeni Velikogoričan.

Pri kraju misnog slavlja kao svojevrsno tradicionalno svjedočanstvo vjere, voditelj Kurilovčan posvjedočio je kako im je iznimno drago da nakon sedam godina postojanja končano zapjevaju svetom Josipu u Nacionalnom svetištu. Vokalisti svetog Josipa koji svake nedjelje animiraju pjesmom misno slavlje u župi Navještenja Marijina u Velikoj Gorici željeli su se imenovati po svetom Josipu u želji da postignu cjelinu svete Obitelji, obzirom da im je župa Marijanska a Pastoralni centar "Nazaret" protumačio je Kurilovčan, te nadodao kako im svaka proba počinje molitvom i završava litanijama svetog Josipa. Ako se koji put dogodi da ja kao voditelj zaboravim, dečki me uvijek podsjete na litanije zaključio je voditelj Kurilovčan.

Dodajmo ovome da su u subotu 11. prosinca svetom Josipu u Karlovcu hodočastili učenici Sisačke gimnazije, 6. prosinca Nacionalno svetište svetog Josipa posjetili su županijski voditelji Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede, 4. prosinca članovi molitvene zajednice Dinamis iz Virovitice vođeni vlč. Tomislavom Dokozom, i članice Regionalne uprave Zagreb Družbe Klanjateljica Krivi Kristove.

Hodočasnici župe Svetog Josipa iz Grubišnog Polja predvođeni svojim župnikom preč. Većeslavom Magićem hodočastili su svetom Josipu u subotu 20. studenog 2021. godine.

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu