Događanja

Mladi Karlovčani beskompromisno pomagali svome gradu

Mladi su Karlovčani volontirali u svome gradu od 15. do 18. listopada 2020. godine u sklopu projekta "72 sata bez kompromisa".

Mladi su Karlovčani volontirali u svome gradu od 15. do 18. listopada 2020. godine u sklopu projekta "72 sata bez kompromisa". Projekt je to međunarodne razine, kojemu se u Hrvatskoj priključilo 14 gradova i jedna općina. Karlovac u sklopu ovog, mogli bismo reći, pravog volonterskog maratona sudjeluje već drugu godinu za redom u organizaciji mladih vjernika iz Zajednice mladih katolika, koji su u svom gradu poznatiji po svojoj skraćenici ZAMAK. Projekt je otvoren i zatvoren na svetim misama u srcu Karlovca, u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa. Primarni cilj projekta je pomaganje svojoj lokalnoj zajednici kroz razne socijalne, ekološke i radne akcije. Ove godine na projektu u Karlovcu sudjelovalo je 70-ak mladih u desetak različitih volonterskih akcija.
 
Volonteri su bili raspoređeni u veći broj manjih grupa, pazili smo na pridržavanje svih epidemioloških mjera. Volonteri su pokazali koliko su odgovorni, nosili su zaštitne medicinske maske tijekom akcija i pazili su na sebe i druge. Ovim projektom smo htjeli biti promjena u našem gradu, ali isto tako biti i odgovorni, ističe voditeljica projekta u Karlovcu Ivana Vranešić.
 
Mladi volonteri su uređivali okoliš oko naše župne crkve Blažene Djevice Marije Snježne te oko susjedne župe, crkve Sveta Tri Kralja na Baniji. Udružili su svoje snage i uredili prostorije Doma za odgoj djece i mladeži, izrađivali su senzorne igre za djecu s poteškoćama u razvoja, šivali su zaštitne medicinske maske sa Udrugom Jak kao Jakov te su se družili i uljepšavali dane korisnicima Udruge milosrđe-Centar za beskućnike i sa korisnicima Udruge slijepih Karlovačke županije.
Volonterski projekt "72 sata bez kompromisa" divan je primjer kako mladi mogu zajedničkim snagama učiniti svoju okolinu, grad, ljepšim mjestom te kako nikada nije loš trenutak za davanje svog srca drugima.
 
 
 

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.