Događanja

Kuća svetog Josipa

U vremenu kada zemljoradnici ubiru plodove svog rada u Nacionalnom svetištu svetog Josipa prigodnom molitvom, okićenim oltarom i uređenim dvorištem ljubavlju s. Brigite Badanjak daje se Bogu hvala za plodove zemlje kao i svakog onoga tko svojim trudom i radom doprinosi obilju kvalitetne i potrebne hrane za naše tijelo. 

U vremenu kada zemljoradnici ubiru plodove svog rada u Nacionalnom svetištu svetog Josipa prigodnom molitvom, okićenim oltarom i uređenim dvorištem ljubavlju s. Brigite Badanjak daje se Bogu hvala za plodove zemlje kao i svakog onoga tko svojim trudom i radom doprinosi obilju kvalitetne i potrebne hrane za naše tijelo. Za sve njih na osobi način upućuju se molitve u nedjelju 11. listopada 2020. godine na misnim slavljima u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Prilažene fotografije okićenog Svetišta i uređenog dvorišta i okoliša Nacionalnog svetišta najbolje prezentiraju ljepotu Božjeg stvaranja i čovjekovog odgovora na primljene darove. Hvala s. Brigiti koja svakodnevno brine, zalijeva, plijevi, dohranjuje osmišljava nove ikebane, cvjetne aranžmane i kreacije. Povremeno joj pomažu Božica i Davor Spudić, te Dragica Ostarčević. s. Mirta zaljeva i plijevi vrt s povrćem, a s. Blandina zaljeva cvijeće na balkonu stare župne kurije. Antun Flanjak tjedno kosi travu, šiša živicu, te neprestano čisti i uređuje župno dvorište.

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.