Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

vlč. Frano Musić predvodio misno slavlje u 11 sati na liturgijskoj proslavi svetog Josipa

Na treći je dan proslave svetog Josipa u ponedjeljak 20. ožujka 2023., kada crkva liturgijski slavi Josipovu svetkovinu, misno slavlje u 11 sati predvodio dr. sc. vlč. Frano Musić, biskupski vikar za MUP i redarstvene službe, na kojem su među mnoštvom vjernika sudjelovali i pripadnici Policijske uprave Karlovačke, uz koncelebraciju mons. Antuna Sentea, ml., i drugih svećenika. Ljepoti misnog slavlja doprinio je župni zbor pod ravnanjem s. Blandine Rakarić uz orguljsku pratnju mo. Krešimira Klarića, glavnog orguljaša Josipova svetišta

Opširnije...

Sveti Josip izliječio svog malog imenjaka

Nakon velebne proslave Josipova Josipovi hodočasnici i dalje rado hodočaste u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. U srijedu 22. ožujka 2023. hodočasnike su predvodili vjernici Jaskanskog dekanata predvođeni svojim dekanom preč. Miroslavom Lesičarom, župnikom iz Draganića. Pjevanje su animirali udruženi članovi župnih zborova Jaskanskog dekanata. Vjeru u Boga i moćni zagovor svetog Josipa posvjedočila je Mihaela Martinjak.

Opširnije...

dr.sc. Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u nizozemstvu predvodio misno slavlje u 9 sati na Josipovo

Misno slavlje na svetkovinu svetog Josipa u nedjelju 19. ožujka, u 9 sati, u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, uz koncelebraciju je rektora mons. Antuna Sentea ml. i više drugih svećenika, predvodio dr.sc. Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u nizozemstvu. Ljepoti svečanosti pridonijeli su svećenici koncelebranti i ispovjednici, ministranti, dječji zbor "Joisipove pahuljice" te zauzeti vjernici laici. Na kraju misnog slavlja, rektor svetišta, mons. Sente darovao je trodimenzionalni kip svetog Josipa.

Opširnije...

Josipova rijeka od 30 000 hodočasnika

Svetkovina svetog Josipa, zaručnika blažene djevice Marije, svečano je proslavljena u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu kroz tri dana. U ta tri dana, Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu posjetilo je oko 30 000 hodočasnika i podijeljeno preko 10 000 svetih pričesti. Zahvaljujući mnogim profesionalcima i volonterima, tako veliko slavlje prošlo je u pobožnom i radosnom ozračju kako organizatora, tako i sudionika Josipova slavlja.

Opširnije...

Fra Marinko Vukman predvodio večernju misu na Josipovo u Karlovcu

Večernje misno slavlje na svetkovinu svetog Josipa u nedjelju 19. ožujka u dupkom ispunjenom Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, uz koncelebraciju je rektora mons. Antuna Sentea ml. i više drugih svećenika, predvodio gvardijan u marijanskom svetištu čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman.

Opširnije...

Župljani župe Sveti Ivan krstitelj iz Rečice pri svetom Josipu

Josipove hodočasnike u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu predvodili su vjernici iz karlovačke župe Sveti Ivan krstitelj iz Rečice i župe Svetog Martina iz Varaždinskih Toplica, u srijedu 15. ožujka 2023. godine. Nakon pobožnosti svetom Josipu, slijedilo je misno slavlje koje je predvodio vlč. Lovro Zaplatić, župnik Rečice. Koncelebrirali su vlč. Stjepan Mostečak, župnik Svetog Martina iz Varaždinskih Toplica i vlč. Zlatko Golubić, umirovljeni svećenik. Misno slavlje animirao je župni zbor iz Rečice pod vodstvom Franceka Vranea.

Opširnije...

Izašao novi broj Glasnika svetog Josipa

O svetkovini svetog Josipa, zaručnika BD Marije, Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu izdalo je novi broj Glasnika svetog Josipa. Ove se godine navršava točno 150 godina kako je dr. Josip Stadler 1. siječnja 1873. pokrenuo zabavno poučni časopis za mlade i odrasle, Glasnik svetog Josipa. 

Opširnije...