Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Josipovo svetište otvara vrata svima

Pobožnost svetom Josipu nastavlja se i srijedama tijekom ljetnih mjeseci. Svetu misu na svetkovinu apostolskih pravaka Petra i Pavla 29. lipnja 2022. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa predvodio je povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za pastoral migranata i turista preč. Anđelko Katanec. 

Opširnije...

22. lipnja kod Siska zaustavljene Osmanlije i spašen Beč.

Hodočasničke srijede svetog Josipa nastavljaju se i tijekom ljetnih mjeseci u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Nakon pobožnost, koju je predvodio mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa, uslijedila je sveta misa koju je predslavio vlč. Renato Belčić, župnik Svete Barbare u Vrapču i papin misionar milosrđa. Pjevanjem je misno slavlje animirao Mješoviti župni zbor „Panis angelicus“ pod vodstvom Tomislava Čekolja u srijedu 22. lipnja 2022. godine.

Opširnije...

Sveti Josip uvijek tražen

Nakon proslave svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske prošlog petka 10. lipnja, Josipovi hodočasnici i dalje srijedama hodočaste u Josipovo svetište u Karlovacu. 

Opširnije...

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu”

„Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” naziv je izložbe koja je 14. lipnja točno u podne otvorena u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva/Assunta) u Rijeci. Izložba ima svoj 13. godišnji kontinuitet i prvi puta predstavljena je u Rijeci. Svih tih godina autori su bili afirmirani hrvatski umjetnici, a ovogodišnju potpisuje splitska kiparica i slikarica Karin Grenc.

Opširnije...

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici“ predstavljena u Puli

Novo izdanje izložbe "Hrvatski sveci i blaženici", koju je ove godine realizirala akademska umjetnica Iris Mihatov Miočić, nakon nedavne inauguracije u Križevcima,  u prvoj etapi hoda po hrvatskim gradovima, predstavljeno je istarskoj publici, u Kapitularnoj dvorani pulskog Franjevačkog samostana sv. Franje Asiškog, u utorak, 7. lipnja 2022. godine.

Opširnije...